Rólunk

RÓLUNK

Hip Hop International (HHI)

A Hip Hop International-t 2000-ben alapították Los Angelesben. A szervezet azóta számos élőben, nyilvánosan is megtekinthető, valamint a televíziók által közvetített street dance versenyt rendezett. Ezek között van az MTV-n látható – Randy Jackson által bemutatott- America’s Best Dance Crew (ABDC) produkció, az USA Hip Hop Táncbajnoksága, a World Hip Hop Dance Championship, World Battles és az Urban Moves Tánckurzus. Az MTV, valamint más nemzetközi csatornák által, a Hip Hop International már több mint 100 országban van jelen.

HHI

Hip Hop International Hungary (HHIH)

A  Hip Hop International Hungary non-profit szervezet (SE) alapítóinak sikerült először megszerezniük azt a jogot, hogy minden évben megrendezhessék a világ legmagasabb színvonalú és legnézettebb Hip Hop Világbajnokságának magyarországi selejtezőjét.
Ezen a versenyen hazai csapatok és egyéni táncosok kvalifikálhatják magukat, hogy indulhassanak a 2001 óta minden év augusztusában, az Egyesült Államokban, Las Vegasban megrendezésre kerülő világversenyre, ahol ma már 43 ország közel 3000 táncosa mérheti össze tudását. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a World Hip Hop Dance Championship és a World Battles versenye a ”HIP HOP OLIMPIÁJA”.

rolunk1

rolunk2

rolunk3

rolunk4

rolunk5

rolunk6

A HHIH céljai

A HHIH az első magyar szervezet, mely országos szinten foglalkozik az autentikus hip hop kultúrával. A HHIH, nem egy-két tánciskolához kapcsolódik, hanem ernyőszervezetként megpróbálja összefogni mindegyiket, melyek street dance stílusokat tanítanak. Versenyeinkkel, rendezvényeinkkel elméleti és gyakorlati oktatási rendszerünkkel szeretnénk e kultúra igazi arculatát megismertetni a hazánkban élő fiatal és kevésbé fiatal generációkkal, és ezeken a rendezvényeken keresztül egyfajta értékrendet is közvetíteni.

rolunk v1

rolunk v2

rolunk v3

A  magyar hip hop kultúrában dolgozó és létező művészek, tánctanárok, koreográfusok, dj-k, mc-k, graffiti művészek és a különböző hip hop és street dance stílusok tanításával foglalkozó tánciskolák, ezek tagjai és a közönség – a HHIH munkásságának köszönhetően – egy olyan közösség alkotása felé mozdultak el, melyben az önkifejezés, a szeretet, az elfogadás és a tisztelet a legfontosabb érték.
Szeretnénk összekötni, közösséggé formálni és valós értékekkel teli élményekben részesíteni a mostani felnövekvő generációt, ezáltal elősegítve testi, lelki és szellemi fejlődésüket. Hisszük, hogy a tánc és a zene, az egyik leghatékonyabb kommunikációs csatorna. Közösségépítésen kívül további célunk, hogy felkutassuk a tehetséges magyar fiatalokat versenyeinken és elősegítsük  itthoni és nemzetközi munkásságukat.

 

Argetina Australia Bahamas Belgium
Barzil Canada Chile Columbia
Cyprus Denmark Ecuador France
Germany Greece India Ireland
Israel Italy Japan Lebanon
Malaysia Mexico Netherlands Newzeland
Nigeria Peru Phillipines Puertorico
Romania Russia Southafrica Spain
Switzerland Thailand Trinidad and Tobago Ukraine
United Kingdom USA Zimbabwe