Extrém sportok, amiket itthon is űzhetsz

A sportolni sokan szeretnek, és bizony fantasztikus érzés is, amikor a választott sportágban egyre nagyobb és nagyobb sikereket érünk el, legyen az akár profi, vagy szabadidősport. Aki egyszer igazán beleszeretett egy sportba, az ritkán hagyja abba. Esetleg csak akkor, ha ne adj’ Isten valamilyen sérülést szenved, ami miatt le kell mondania kedvenc időtöltéséről. Szerencsére nagyon sok sport lehetőség közül választhatunk itthon is, az egyéni amatőr sporttól kezdve a legextrémebb, bátorságot és kitartást kívánó sportokig, minden megtalálható Magyarországon is már.

Most nézzünk néhány olyan extrém sportot, amelyet az igazán adrenalin-kedvelőknek találtak ki. Itt van mindjárt a siklóernyőzés, amely során szabadon és csendben szállhatunk a levegőben, akár madarak. Ki ne álmodozott volna már arról, hogy sasként lebegve és repülve, suhanva tekintené meg a tájakat? Hihetetlennek tűnhet, de akár 2000 méterig is fel tudunk szállni a légáramlatok segítségével, elérve a felhőket is. Természetesen ehhez egy tanfolyamot el kell végezni, ami néhány hónapig tart, de aztán szinte az egész országban tudjuk űzni ezt a sportot.

A via ferrátát is érdemes kipróbálni

Másik izgalmas sport lehet akár a via ferrata, mely egy olasz kifejezés olyan helyi ösvényekre, ahol fix kábelek, létrák, lépcsőfokok s hidak segítségével tudunk felmászni a magaslatokra. Itt nem csak azok tudnak sportolni, akik tapasztalt hegymászók, kezdők is kimehetnek ezekre a pályákra, de a szigorú előírásokat be kell tartani, valamit alapvető felszerelést mindenképpen be kell szerezni hozzá.

Budapesten is jó néhány lehetőség van arra, hogy kipróbáljuk magunkat és kitartásunkat. Itt van mindjárt a barlangászat, melyre a termálvizek eredményeképp van lehetőségünk Budapest felszíne alatt, hiszen több barlangrendszer is található a főváros szem elől elrejtett mélységeiben.

A Pál-völgyi barlang például kimondottan alkalmas azoknak is, akik teljesen laikusok, de szeretnének egy ilyen borzongató élményt. Itt túravezető is, és a résztvevő edzettségi állapotának megfelelően többféle útvonal is bejárható. Az egyszer azonban biztos, hogy mármelyik extrém sportot is választjuk, jól fogjuk magunkat érezni.

Ajánlott cikkek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük